• origen_arroz.jpg

    Arrossos Mediterranis

Altres grans


Ampliem el nostre abecedari dels arrossos oferint altres tipus de grans imprescindibles en la cuina per els seus valors nutricionals i gastronòmics. Una selecció de qualitat, per a professionals.

L'arròs que no és arròs

El fruit de la planta conegut comunment com arròs SALVATGE, tot i que ens sorprenga, no és arròs. En realitat és una gramínia anomenada Zizaina Palustris, originària de la regió dels Grans Llacs americans. Els aborígens americans la consideren una planta sagrada des de temps immemorials i sustenten en ella bona part de la seua alimentació. Creix de manera silvestre en les riberes dels llacs i les desembocadures dels rius, arribant a diversos metres d’altura. Els natius americans la recol·lecten emprant canoes.

En cuina pot emprar-se de dos maneres diferents: Bollit o fregit. Bollit s’empra mesclada amb altres arrossos o en amanides o guarnicions per a donar-li alegria al plat. Quan es fregeix, s’obtenen unes extraordinàries “roses” d’arròs; molt lleugeres, xicotetes i allargades. La seua textura, molt cruixent i liviana, fa que siguen ser molt apreciades.

test

Bollit:

En excés d’aigua. Necessita una cocció de 15 minuts.

Emprat en guarnicions, amanides, etc.

Fregit:

Amb molt poc oli, es vessa en la paella quan aquest ja està calent.

En pocs segons es convertix en xicotetes roses. Retirar ràpidament del foc.

Emprat per a toppings cruixents.

Cuinar un superaliment

Tot i que la nostra QUINOA està en Espanya, la planta és originària dels Andes, dels voltants de llac Titicaca. Allí es va cultivar i domesticar entre els anys 5.000. a.C i 3000 a.C, constituint la base alimentària per a inques, asteques, maies i altres civilitzacions prehispàniques.

És un pseudocereal de gran poder nutritiu. Es considera un superaliment degut a la seua concentració de proteína (molt més elevada que en qualsevol altre cereal) i a que posseeix els huit aminoàcids essencials, a més de: calci, magnesi, fòsfor, potassi i sodi i vitamines C, E, B1, B2 i la niacina.

El seu baix índex glucèmic la fa recomanable per a diabètics i, al ser un aliment lliure de gluten, és apta per a celíacs.

CTC_Otros_Granos_Quinua_va.png

Posseeix tots els aminoàcids essencials, a més de calci, magnessi, fòsfor, potassi, sodi (entre altres minerals) i vitamines C, E, B1, B2 i la niacina .

Al ser un aliment lliure de gluten, és apta per a celíacs.

El seu baix índex glucèmic la fa recomanable per a diabètics.

La QUINOA posseeix en la seua capa externa una substància de consum no recomanable anomenada saponina. Esta substància és la responsable d’un gust amarg. Per esta raó, és comú la recomanació de llavar els grans abans de cuinar per eliminar les saponines naturals. Al rentar la QUINOA, s’obté una lleugera bromera. Una vegada desapareix Esta bromera, s’han eliminat per complet les saponines.

La nostra QUINOA està practicament lliure de saponina, donat que emprem una varietat utilitzada i adaptada al nostre medi que no compta amb Esta substància en la seua cara exterior. D’Esta manera, la nostra QUINOA conserva íntegrament els nutrients que posseeixen tant el gra com la capa externa. Podem dir que la nostra QUINUA és un gra integral

MEDITERRANIS

Els arrossos tradicionals són perlats i s'empren com a element fonamental del plat. L'arròs perlat presenta una acumulació de midó centre lateral que li fa semblar una perla dins de la seua ostra. Els arrossos perlats solten més midó durant la cocció, fent els caldos més espessos, absorbeixen més sabor i s'empastren amb més facilitat.

ORIENTALS

Els arrossos orientals són cristal•lins; fan menys espessos els caldos durant la cocció i absorbeixen menys sabors, però es mantenen més sencers i solts. Són arrossos més adequats en plats on la seua capacitat de conduir sabors és menys important que la seua capacitat de mantenir una textura adequada.

INTEGRALS

Els arrossos més comunment emprats en cuina són arrossos blanquejats y la major part de les receptes es refereixen a ells. L’arròs INTEGRAL, en canvi, requereix un tracte diferenciat.

ESPECIALS

Quan bull massa temps, l’arròs té tendència a obrir-se i formar una pasta. Una manera d’evitar aquest fenòmen d’empastrat és el de vaporitzar l’arròs.

ALTRES GRANS

Ampliem el nostre abecedari dels arrossos oferint altres tipus de grans imprescindibles en la cuina per els seus valors nutricionals y gastronòmics. Una selecció de qualitat, per a professionals.

DESCÁRREGUES

descarga_pdf.pngAbecedari dels Arrossos