• origen_arroz.jpg

    Arrossos Mediterranis

Els arrossos integrals


Els arrossos més comúnment emprats en cuina són arrossos blanquejats, i la major part de les receptes es refereixen a ells. L’arròs INTEGRAL, en canvi, requereix un tracte diferenciat. Al no haver retirat el segó (la pell del cereal), el gra (endosperma) absorbeix menys sabor, espessa menys el caldo, requereix més temps de cocció, necesita major proporció d’aigua, tendeix a quedar al dente i s’empastra amb molta dificultat. Aquestos arrossos són una font molt important de vitamines i oligoelements i resulten més saludables que els arrossos blanquejats, ja que el seu índex glucèmic és menor. Cal bollir aquestes varietats amb excés d’aigua. Es recomana deixar a remulla la nit anterior amb l’objectiu de reduir el tremps de cocció. Una vegada cuinat, el gra queda al dente.


El segó o pericarpi:

És la pell interior que recobreix el gra una vegada retirada la corfa.

LLa capa de segó és molt nutritiva perquè conté alts nivells de fibra, antioxidants, proteines, ferro i vitamina B.

Els arrossos integrals sempre queden al dente. La capa de segó allarga el temps de cocció i evita l’empastrat, per la qual cosa es recomana deixar l’arròs a remulla unes hores abans de cuinar-lo.

En els cas de les varietat BLACK i el ROIG, el segó té una pigmentació natural, degut a l’acumulació de minerals i oligoelements.

El segó colorejat té olor i color particular. Són una eina per a la creativitat. Es poden emprar per a fons i per a pigmentar altres aliments.

Els arrossos pigmentats, com el BLACK i el ROIG, pertanyen a varietats de tipus integral seleccionades degut a que tenen la peculiaritat de posseir un segó d’un color especial. Una acumulació natual de minerals i oligoelements que fan que tinguen color, olor i sabor propis. Són una delicia i una font d’inspiració en la cuina. El BLACK tiny de forma natural el caldo al qual es cou. Este resultat és molt valorat en cuina per a crear fons, donar color i aromatitzar.

MEDITERRANIS

Els arrossos tradicionals són perlats i s'empren com a element fonamental del plat. L'arròs perlat presenta una acumulació de midó centre lateral que li fa semblar una perla dins de la seua ostra. Els arrossos perlats solten més midó durant la cocció, fent els caldos més espessos, absorbeixen més sabor i s'empastren amb més facilitat.

ORIENTALS

Els arrossos orientals són cristal•lins; fan menys espessos els caldos durant la cocció i absorbeixen menys sabors, però es mantenen més sencers i solts. Són arrossos més adequats en plats on la seua capacitat de conduir sabors és menys important que la seua capacitat de mantenir una textura adequada.

INTEGRALS

Els arrossos més comunment emprats en cuina són arrossos blanquejats y la major part de les receptes es refereixen a ells. L’arròs INTEGRAL, en canvi, requereix un tracte diferenciat.

ESPECIALS

Quan bull massa temps, l’arròs té tendència a obrir-se i formar una pasta. Una manera d’evitar aquest fenòmen d’empastrat és el de vaporitzar l’arròs.

ALTRES GRANS

Ampliem el nostre abecedari dels arrossos oferint altres tipus de grans imprescindibles en la cuina per els seus valors nutricionals y gastronòmics. Una selecció de qualitat, per a professionals.

DESCÁRREGUES

descarga_pdf.pngAbecedari dels Arrossos